Ticaret Uzmanları ile Ticaret Uzman Yardımcılarının dayanışma ve birlikteliğini geliştirmeyi, ortak hak ve menfaatlerini korumayı, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan ve 550’den fazla üyesiyle her geçen gün daha da güçlenen Derneğimiz, 20 yılı aşkın süredir çok değerli makalelerle dolu olan Ticarette Uzman Görüş Dergisi’ni çıkarmaya devam etmektedir.

Yeni Yönetim Kurulu olarak, Ticaret Uzmanları Derneğimizin yayın organı ve gümrük, iç ve dış ticaret konularında değerli bir başvuru kaynağı olan “Ticarette Uzman Görüş” e-dergimizin yeni sayısını sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.

Görev süremiz boyunca temel amacımız, mesleğimizi layık olduğu konuma taşımak ve itibarını yükseltmektir. Bu vesileyle, önceki Yönetim Kurullarında görev almış tüm meslektaşlarımıza, özverili çalışmaları ve derneğimize yaptıkları değerli katkılar için içten teşekkürlerimizi sunarız.

Dergimiz, başta saygıdeğer Ticaret Uzmanları ve Uzman Yardımcıları olmak üzere, kamu ve özel sektörde gümrük, iç ve dış ticaret alanlarında çalışan tüm profesyonellerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına imkân tanımaktadır. Ayrıca, Bakanlığımız birimleri, uluslararası taşımacılık ve lojistik firmaları, gümrük müşavirliği şirketleri, ihracatçı birlikleri, mali müşavirler, avukatlar, onaylanmış kişi ve yetkilendirilmiş yükümlü statü sahipleri, Meslek Kuruluşları, üniversiteler, sektörün öncü firmaları, kooperatifler ve dernekler tarafından büyük ilgiyle takip edilmektedir.

Diğer kamu kurumları ve sektör temsilcilerinden gelen makalelerle zenginleşen dergimiz, geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir. Sizlerin desteğiyle, başarılı çalışmalara imza atacağımıza ve mesleki dayanışmamızı daha da güçlendireceğimize olan inancımız tamdır.

Dergimizin yeni sayısını hazırlayan Yayın Kurulumuza teşekkür eder, gümrük, iç ve dış ticaret konularında bilgi edinmek veya mevcut bilgilerini artırmak isteyen herkesin bu sayıdan büyük fayda sağlayacağını ümit ederiz.

Saygılarımızla,

Ticaret Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu