Yeni Yönetim Kurulu olarak yeni adıyla Ticaret Uzmanları Derneğimizin yayın organı ile gümrük, iç ve dış ticaret konularında önemli bir başvuru kaynağı olan “Ticarette Uzman Görüş” e-dergimizin, yeni sayısı ile karşınızdayız.

Bu görevdeki öncelikli amacımız mesleğimizi hak ettiği konuma getirmek ve mesleğimizin saygınlığını arttırmaktır. Bu vesileyle önceki Yönetim Kurullarında görev almış tüm meslektaşlarımıza yaptıkları değerli çalışmalar, özverileri ve Derneğimize sağladıkları önemli katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Sayın Bakanımız, dergimizin tarihinde bir ilk olarak bu sayımızda önemli güncel konuları ve mesleğimizi değerlendiren bir makaleyi bizler için kaleme aldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a dergimize verdiği bu çok değerli katkı için şükranlarımızı sunuyoruz.

Yeni yayın kurulumuzda yer almayı kabul eden Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Sn. Avni Dilber’e, Gümrükler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Sn. Burak Serkan Yaşar ve Sn. Erdal Karahisar’a, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Oğuz Şahin’e ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ahmet Can Balak’a, bizleri kırmayarak dergimiz ile ilgili bu önemli görevi üstlendikleri için müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Dergimizin hedef kitlesi, diğer bir ifadeyle okuyucuları öncelikle siz değerli Ticaret Uzmanları ile Uzman Yardımcıları ile birlikte kamu sektöründe veya özel sektörde çalışan ve gümrük, iç ve dış ticaret konularına hâkim olan çalışma arkadaşlarımızın mesleki bilgi ve deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldıkları seçkin makalelerin yayımlandığı dergimiz; Bakanlığımız birimleri, uluslararası taşımacılık ve lojistik firmaları, gümrük müşavirliği şirketleri, onaylanmış kişi ve yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahipleri, üniversitelerin ilgili bölümleri, sektöründe öncü firma ve kooperatifler ile dernekler dâhil olmak üzere geniş bir kitle tarafından takip edilmektedir. Bunun yanında, diğer kamu kurumları ve sektörün deneyimlerinden faydalanmak ve görüşlerini yansıtmak adına yayımlanacak sayı için belirlenen konulara ilişkin, farklı kaynaklardan gelen makaleler de dergimizde yer alıyor. Sizlerin de desteğiyle iyi işler başaracağımıza ve mesleki birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğimize inanıyoruz.

Dergimizin yeni sayısını hazırlayan Yayın Kurulumuza verdikleri emekten ötürü teşekkür eder, gümrük, iç ve dış ticaret konularını öğrenmek veya bu konulardaki bilgisini arttırmak isteyen herkesin yararlanabileceği dergimizi keyifle okumanızı temenni ederiz.

Ticaret Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu